Framtidens advokatbyrå är hybrid – MAQS storsatsar på video

Smidigt, professionellt och framför allt: 100% säkert. Önskelistan var mycket tydlig när MAQS ville uppdatera sina videokonferenssystem. Med Simplify som partner har den välrenommerade advokatbyrån nu ställt om till vardag där ett flexibelt arbetssätt är det nya normala.

Smidigt, professionellt och framför allt: 100% säkert. Önskelistan var mycket tydlig när MAQS ville uppdatera sina videokonferenssystem. Med Simplify som partner har den välrenommerade advokatbyrån nu ställt om till vardag där ett flexibelt arbetssätt är det nya normala.

Advokatbyrån MAQS tillhör inte bara Sveriges skickligaste affärsjurister – de är också föregångare inom digital teknik och videokonferens. MAQS installerade sina första videokonferenssystem för drygt tio år sedan, och sedan dess har användandet av enheterna sakta ökat. Men precis som för så många andra företag accelererade trenden snabbt i samband med pandemin.

– Vi började prata om ett flexibelt arbetssätt redan för flera år sedan, framför allt för att minska vårt resande. Vi höll workshops med medarbetarna om hur arbetet skulle kunna se ut i framtiden, säger Camilla Millqvist, People and Cultural Officer på MAQS.

– Men den transformationen gick otroligt fort under pandemin. Vi gick från att nästan bara ha fysiska möten till att nästan bara ha digitala möten. Det hade tagit många år om vi försökt göra samma sak genom en organisationsförändring, men nu gick det nästan över en natt.

I takt med att pandemin därefter försvunnit har många medarbetare på MAQS börjat söka sig tillbaka till kontoren, men de flesta gillar fortfarande att arbeta på distans ibland. Bolaget har därför infört en riktlinje för flexibelt arbete där medarbetarna är på kontoret tre dagar i veckan och jobbar där de befinner sig resterande dagar.

– Oavsett pandemin och världsläge gäller det hänga med, och att mötas på video och arbeta på distans är ofrånkomligt idag, säger Camilla Millqvist. Man vill inte förlora friheten som kommer med ett flexibelt arbetssätt. Därför är det också väldigt viktigt för oss som bolag att göra kontoren så pass bra att våra kollegor faktiskt vill vara där och ser ett mervärde i det.

För att fullt ut kunna utnyttja hybridarbetets möjligheter har MAQS sedan en tid tillbaka Simplify som samarbetspartner, där Simplify sett över och uppgraderat företagets lösning för videomöten. På alla MAQS kontor finns nu produkter från Cisco Webex Room-serien som också är anslutna till Microsoft Teams. Utöver att kunna hantera interna och externa möten, är enheterna också godkända av Sveriges Domstolar och kan därmed via SIP kopplas upp mot svenska rättssalar.

– Säkerheten har varit det absolut viktigaste för oss när vi har valt teknisk lösning. Säkerheten för klienter och medarbetare får helt enkelt aldrig äventyras, och med den här setupen känner vi oss väldigt trygga. Videokonferenssystemen från Cisco ger en mycket professionell känsla och fungerar fantastisk bra, särskilt när man är flera i rummet, säger Camilla Millqvist.

Tillsammans med Simplify har MAQS också inrett en studio där man med hjälp av Webex-plattformen kan sända webinarier, utbildningar och andra typer av livesända eller inspelade evenemang.

– Simplify är väldigt smidiga att jobba med. De är lyhörda för hur vi vill ha det och ser till att vi får en fungerande lösning. Våra videosystem ser likadana ut överallt, och med Simplifys hjälp kan våra medarbetare nu gå in i ett rum och starta sitt videomöte, oavsett var de befinner sig. Det är tryggt och enkelt – och då blir det också väldigt bra.

Vill du veta mer om hur Simplify kan hjälpa dig? Hör av dig till våra experter

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina uppgifter så återkopplar vi till dig. Är du redan befintlig kund så kan du besöka vår supportsida.

Vilket tjänsteområde är du intresserad av?

Jag samtycker till att min information behandlas och sparas av Simplify Sverige AB.