Hybridkontor för alla arbetsplatser

Den hybrida arbetsplatsen är här för att stanna – och vi på Simplify hjälper dig gärna att bygga och upprätthålla ett bra kontor för hybridarbete.

Vi har all utrustning du behöver för ett lyckat hybridkontor, men delar också gärna med oss av kunskap och inspiration. Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om hybridkontor.

Vad menas med hybridkontor?

Hybridkontor, även kallat hybrid arbetsplats är ett kontor som är byggt utifrån en strategi som bygger på att medarbetarna varvar kontorsarbete med att arbeta på distans. Ett bra hybridkontor bör ha goda möjligheter till videokonferens för att ge optimala samarbetsmöjligheter mellan personalen på kontoret och personalen som jobbar på distans.

Kommer hybridarbete fortsätta efter pandemin?

Vi är helt övertygade om att hybridkontoret är här för att stanna. Allt annat är uteslutet. I framtiden beräknas 98% av alla möten ha minst en deltagare på distans – därmed är mötet att betrakta som ett hybridmöte – och den genomsnittlige kontorsarbeten antas vara på kontoret mindre än tio dagar i månaden. Den som vill fortsätta vara en omtyckt arbetsgivare behöver således se över sin arbetsplats och säkerställa att man har alla förutsättningar för att driva ett bra hybridkontor.

Vad ska man tänka på när man bygger ett hybridkontor?

Idén om hybridkontor bygger på att en stor del av personalen inte längre tillbringar lika mycket tid fysiskt på kontoret. Ett hybridkontor har således inte längre lika stort behov av fasta arbetsplatser som man historiskt haft på traditionella kontor. Ett mer platseffektivt sätt att använda ytan kan vara att i stället ha tomma skrivbordsplatser, där medarbetarna sitter med sina laptops där det finns plats för dagen, samt komplettera detta med ljuddämpade mötesrum i olika storlekar, där man också har bra videokonferensutrustning som underlättar för digitala möten. Läs gärna mer om hur vi jobbar med videokonferens och mötestjänster här.

Hur skapar man en bra strategi för flexibelt arbete?

För att skapa en bra hybrid arbetsplats räcker det inte med ett hybridkontor – ni behöver också jobba på et strategi för hybridarbete. Undersökningar visar att så många som 61% av befolkningen skulle börja söka efter ett nytt jobb om de var tvungna att gå till kontoret fem gånger i veckan, och det är förstås en situation som ingen arbetsgivare vill stå inför. En bra policy för hybridarbete bör bland annat innehålla riktlinjer för hur ofta varje medarbetare förväntas komma till kontoret, vad som förväntas av medarbetarna när de arbetar hemifrån och hur kommunikation bedrivs på företaget. Vi på Simplify är experter på samarbetslösningar och lösningar för det hybrida kontoret, och vi hjälper er gärna att skapa en lösning som får er organisation att lyckas.

Vilket videokonferenssystem är bäst för en hybrid arbetsplats?

Att välja videokonferensutrustning är sannerligen inte enkelt, men du är i goda händer – det är nämligen det Simplify är allra bäst på. Vi tar gärna fram ett förslag på lösning för ert företag, oavsett om ni är ett fåmansbolag eller ett multinationellt jätteföretag – vilket du kan läsa mer om här. Vi arbetar i nära samarbete med bland andra Cisco, Webex, Zoom, Microsoft Teams och Lifesize och kan garanterat skapa en digital infrastruktur som passar ert hybridkontor och får er att samarbeta bättre på distans.

Vill ni ha hjälp med att bygga ett bra hybridkontor? Kontakta oss så hjälper vi er!

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina uppgifter så återkopplar vi till dig. Är du redan befintlig kund så kan du besöka vår supportsida.

Vilket tjänsteområde är du intresserad av?

Jag samtycker till att min information behandlas och sparas av Simplify Sverige AB.