Simplify ger tillbaka: Gratis videosystem till äldreomsorgen

Covid-19 har gjort att vi inte kan träffa nära och kära, vilket blir extra kännbart under högtider. Simplify vill göra skillnad och vi skänker därför nu 50 videokonferenssystem till Förenade Cares vård- och omsorgsboenden runtom i Sverige.  

– Alla ska kunna fira jul – även om det får bli digitalt i år, säger Simplifys VD Johan Bäckström.

Det är ett speciellt år i år, och precis som de flesta andra har vi på Simplify drabbats hårt av pandemin. Vi har inte kunnat träffa våra anhöriga som vi vill, och rädslan för att de ska drabbas av viruset har bitvis varit förlamande. Vår VD Johans mamma bor till exempel på ett demensboende i Stockholm som inte tagit emot besök under året – och där man dessutom fick ett utbrott av Corona.

– Känslan av att jag förmodligen hade träffat henne för sista gången var helt fruktansvärd. På hennes demensboende får de boende inte heller ha mobiltelefoner, vilket gjorde det snudd på omöjligt att få kontakt, berättar Johan.

Simplify ger tillbaka

Som tur är fick boendet kontroll över smittspridningen och Johans mamma klarade sig. Men det hela väckte en insikt:

– Jag var ju långt ifrån ensam om den här situationen och vi var många som var väldigt oroliga. Men om boendet hade haft ett mobilt videokonferenssystem skulle personalen kunna flytta det mellan olika rum varje rum och därmed låta de boende ha videomöten i riktigt hög kvalitet. Förstå vilken skillnad det hade gjort både för de boende och de anhöriga.

Vi på Simplify bestämde oss. Vi skulle förse vård- och omsorgsboenden med videoteknik så att boende och anhöriga kan umgås regelbundet trots pandemin. Det får bli vårt sätt att ge tillbaka till samhället – och i år slopar vi därför julbord och julklappar för både kunder som personal.

Pro bono-arbete

Vår julklapp blir i stället 50 videokonferenssystem, till ett marknadsvärde av två miljoner kronor. Vi skänker dessa till vårdbolaget Förenade Care, som kommer att fördela dessa mellan sina boenden. Systemen är öronmärkta för att endast användas av de boende, och vi arbetar pro bono när vi installerar och konfigurerar systemen och utbildar personalen i tekniken och programvaran.

Att det blev just Förenade Care är naturligt för oss. De är kund hos Simplify sedan länge, och ligger redan i framkant när det kommer till välfärdsteknik. Sedan drygt ett år tillbaka driver de Projekt Gemenskap, som syftar till att underlätta digital kommunikation mellan brukare och anhöriga. Nu skalar vi upp det projektet genom att rulla ut de nya systemen. Ett tiotal av dem beräknas vara igång på julafton, och resterande kommer att installeras i början av 2021.

– Det här kommer bli så bra, vi är mycket tacksamma över den här möjligheten. Vi har sett ett stort intresse för välfärdsteknik med videomöten, men skärmarna på laptops, mobiltelefoner och surfplattor blir ofta för små för äldre personer. Systemen vi får nu har större skärmar, vilket kommer göra upplevelsen så mycket bättre, säger Madeleine Lundström VD för Förenade Care.

Med detta vill vi på Simplify passa på att önska en god jul och ett gott nytt år till kunder och partners. Sist men inte minst vill vi också rikta ett stort tack till Cisco, Westcon-Comstore och Pexip, som varit med och stöttat vårt initiativ och gjort att det nu kan bli verklighet.

Håll avstånd och håll ut – så ses vi igen 2021!

Vill du komma i kontakt med oss eller boka ett videomöte?

Välj tjänsteområde och fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.