5 anledningar till att genast komma igång med distansarbete

Du vet redan att distansarbete är morgondagens arbetssätt. Här är fem anledningar till att ställa om redan nu.

1. Personalen blir mer effektiv

Personer som jobbar på distans arbetar i snitt 1,4 fler dagar per månad än deras kollegor på kontoret. På ett år innebär det tre veckors extra arbetstid per anställd..

2. Ineffektiva möten blöder pengar

Ingen gillar ineffektiva möten, men när du får veta vad de kostar kommer du avsky dem ännu mer. Undersökningar i USA visar att ineffektiva möten kostar det amerikanska näringslivet 37 miljarder dollar om året. Digitala möten tenderar däremot att vara betydligt mer effektiva och målfokuserade.

3. Du kan kapa hyreskostnaderna – drastiskt

Ett genomsnittligt skrivbord är tomt hälften av tiden – så varför ska du betala höga hyror som bygger på en gammaldags modell där alla var på kontoret hela dagarna? Genom att uppmuntra distansarbete kan du kapa stora hyreskostnader. Ett exempel på det är Cisco, som under perioden 2012 – 2017 minskade hyreskostnaderna med 26% trots att personalstyrkan under samma period ökade med 7%.

4. Du fortsätter vara en attraktiv arbetsgivare

4 av 5 anställda vill jobba på distans och mer än var tredje skulle byta jobb om det innebar möjligheten att jobba heltid på distans. Global Workplace Analytics bedömer att mellan 25 och 30% av alla anställda kommer att distansjobba flera dagar i veckan i slutet av 2021. Det innebär förstås att företag som inte erbjuder arbete på distans inte längre är attraktiva arbetsgivare.

5. Du behåller personalen – och sparar därmed pengar

Personal som får jobba hemifrån är 50% mindre benägna att säga upp sig – vilket är en enorm kostnadsbesparing. I USA kostar personalomsättning 11 miljarder dollar per år, och i Sverige är en etablerad siffra att en genomsnittlig nyanställning kostar cirka 340 000 kronor.

Vill du ta nästa steg med att digitalisera din arbetsplats? Kontakta någon av våra mötesexperter, de finns bara ett klick och en videokamera bort!

 

 

  1.                                                                                                         

Vill du komma i kontakt med oss eller boka ett videomöte?

Välj tjänsteområde och fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.