Ny på Simplify – Alexander Täng

Han har spelat hockey på elitnivå och har svart bälte i print & dokumenthantering. Nu ska han hjälpa oss att fortsätta växa. Vi hälsar vår nyaste kollega Alexander Täng välkommen till Simplify!

Hur hamnade du på Simplify, Alexander?

– Jag har arbetat med försäljning i den här branschen i snart 10 år, och har de senaste åren varit specialiserad på print och dokumenthantering. När min förra arbetsgivare skiftade fokus försvann mitt affärsområde och jag ville hitta något nytt. Det ledde till att en av våra partners presenterade mig för Simplifys vd Johan Bäckström. Jag tog ett första möte med Simplify, och det var kärlek vid första ögonkastet. Allt föll på plats direkt.

Vad var det du gillade med Simplify?

– Först och främst gillade jag alla kollegor jag träffade, men jag fick också genast en bild av Simplifys unika och väldigt humana kultur. Man värnar om människorna och ser till att de har det bra, oavsett om det rör sig om medarbetare eller kunder.

Vad tillför du till bolaget?

– Jag hoppas kunna bidra med positivitet och glädje till både kollegor och kunder. Sedan är jag väldigt förtjust i försäljning och jag älskar att göra hållbara och bra affärer. Print och dokumenthantering är ett område i snabb förändring. Vem som helst skulle kunna byta en skrivare mot en annan, och det är inte alltid så intressant. Det som är roligt är att tillföra nytt värde till kunderna. Att visa fördelarna de kan få med nya lösningar, dels inom print, men framför allt i de digitala flödena.

Vad har du gjort tidigare i livet?

– Länge var det faktiskt ishockey som var min grej. Jag är fostrad i Frölundas akademi, och som sistaårsjunior flyttade jag till Ängelholm där jag spelade med Rögle under lockoutsäsongen 2004. Sedan spelade jag i Borås, Örebro och Skövde innan jag lade av som 25-åring. Det är ganska tidigt i en hockeykarriär, men det inträffade samtidigt som jag fick mitt första barn, och jag var lite trött på hockeyn. Det är en kraftansträngning att försöka nå elitserien i hockey.

Vad tar du med dig från hockeyrinken till kontoret?

– Hockeyn är på många sätt min identitet. Det är därifrån jag kommer, och mycket är jämförbart med yrkeslivet. Man behöver ha ett driv, sätta mål och sträva efter att uppnå och överträffa dessa. Har man hållit på med lagidrott har man också social kompetens naturligt. Det gör det enkelt att röra sig bland folk och komma in i grupper, och gör att man är van vid att alla jobbar mot samma mål – även om man har olika arbetsuppgifter.

 

Vill du snacka hockey eller dokumenthantering – eller bara gratulera till det nya jobbet? Då når du Alexander på alexander.tang@simplify.se.

Vill du hellre själv bli intervjuad i en sådan här artikel? Då ska du höra av dig till hello@simplify.se och berätta varför du vill jobba på Simplify.

Vill du komma i kontakt med oss eller boka ett videomöte?

Välj tjänsteområde och fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.