Publiceringsdatum: 2023-03-31

Cisco Cinematic meetings & möteszoner

Cisco Cinematic meeting & möteszoner - så skapar du en filmisk känsla!

Cisco Cinematic meetings & möteszoner - så skapar du en "filmisk" känsla!

Cisco har lång erfarenhet av artificiell intelligens (AI) då de bland annat arbetat mycket med ljud- och videointelligens i Webex och har hundratals AI- och maskininlärningsfunktioner som redan är inbäddade i Cisco-produkter.

Som vi på Simplify varit inne på under våra webinars är det allt fler som börjar återvända till kontoret. Detta kräver att kontoren har de rätta tekniska förutsättningarna för att få de anställda att välja kontoret som sitt primära val av arbetsplats. Cisco Cinematic meetings och möteszoner kommer helt klart bidra till detta!

Cinematic meetings:
Översätts till filmiska möten på svenska. Precis som namnet antyder finns det en koppling till film då det ska kännas som att kameran fokuserar på den aktiva talaren, precis som i en film. Ciscos kameror följer mötesdeltagarna genom röst- och ansiktsigenkänning och växlar automatiskt vyer för att fånga den aktiva högtalarens bästa vinkel. Detta gynnar både mötesdeltagarna som sitter i konferensrummet, men även hybriddeltagarna. Cinematic meetings kommer att öka känslan av att alla mötesdeltagare sitter i samma rum under mötet.

I exempelbilden nedan illustreras ett konferensrum med flera Cisco kameror runt om i rummet. Kamerorna växlar mellan varandra för att fånga upp den bästa vinkeln på den aktiva talaren i mötet. Den svarta ”väggen” tydliggör den uppsatta möteszoonen för detta rum.

Ciscos egna film där de illustrerar Cinematic meetings hittar du HÄR!

Meeting zones:
Med denna funktion kommer IT-administratörer ha möjlighet att sätta virtuella gränser för alla samarbetesutrymmen på kontoret för att göra det till en möteszon. Med möteszoner ramas deltagarna in individuellt i en förtätad vy och lämnar ett tomt utrymme utanför zonen. Endast personer som befinner sig inom definierade gränser ingår i mötet. Detta är avgörande i livliga öppna ytor och i konferensrum med glasväggar, för att eliminera distraktion av människor utanför mötet.

Har du frågor gällande Cisco Cinematic meetings & möteszoner eller kanske rent av vill veta mer om hur detta kan fungera för er?

- 👉 Klicka HÄR så hör vi av oss !