Publiceringsdatum: 2022-06-10

Den ökade efterfrågan på videoteknik – Hur ska man tänka?

Det går inte att förneka den ökande efterfrågan på videokonferensmöten till följd av digitaliseringen.

Prognoser tyder på att marknaden för video kommer vara värderad till cirka 24,4 miljarder dollar år 2028. Allt fler företag har börjat arbeta med videolösningar som ett sätt att ansluta till möten och för att ha möjligheten att samarbeta på distans.

Videoteknik och kommunikationsplattformar har blivit en viktig del för att lyckas med det hybrida arbetssättet. Innan företag kan nyttja videons verkliga fördelar behöver de naturligtvis hjälp från rätt leverantör att välja hårdvara och en kommunikationsplattform som är lämplig för just deras organisation.

Det finns många aktörer på marknaden, vissa plattformar är ledande när det gäller innovation. Låt oss titta närmare på några av de största och ledande aktörerna på marknaden som Simplify valt att samarbeta med:

Cisco Webex

Cisco är marknadsledare inom kommunikation och samarbete (collaboration) och har tagit världen med storm med sin Webex-lösning. Ciscos inställning till ”kognitivt samarbete” hjälper team som samarbetar via video att arbeta tillsammans mer intuitivt. I Cisco Webex kan man skapa utrymmen där man har möjlighet att arbeta med fildelning, chattfunktion, skrämdelning, telefonsamtal, rumsbaserade videomöten, engångsmöteslänk till ditt möte, integrerade verktyg, webinarier och mycket mer.

Cisco Webex Meetings möjliggör snabba och enkla videomöten från vilken enhet eller miljö som helst utan att kompromissa med säkerheten. Plattformen har rankats till en av de säkraste på marknaden.

Microsoft Teams

Microsoft Teams är det mest populära verktyget för digitalt arbete på marknaden idag.

Microsofts Teams ger tillgång till intelligenta verktyg för skärmdelning, Together Mode, för teamengagemang, chattfunktion, telefonsamtal och flera lägen för videostreaming. Du kan snabbt starta ett videomöte vart som helst, från vilken enhet som helst. Utöver allt detta samarbetar Microsoft med några av de ledande AV-företagen globalt för att leverera omfattande Microsoft Teams-rum och videokonferensenheter. Simplify är till exempel partner till Neat, som är en av marknadens ledande aktörer på området.
Microsoft Teams plattform är även kompatibel med Ciscos hårdvara.

Zoom

Zoom är ett av de största namnen som dykt upp inom video under de senaste åren, Zoom var ett av de första företagen som introducerade oss för ”framtiden för video-first-arbete”. Idag erbjuder företaget ett bekvämt, enkelt och lättillgängligt ekosystem för videomöten med hög säkerhet. Zoom, likt Microsoft har partnerskap med globala AV- och videoteknik företag. Simplify är till exempel partner till Neat, som är en av marknadens ledande aktörer på området. Zoom är även kompatibel med Ciscos hårdvara.

Zooms videolösningar kommer idag med en mängd flexibla funktioner, från virtuella bakgrunder till avancerade mötespresentationssessioner. Dessutom finns det extra verktyg för säkerhet inbyggt, som rasterum och väntrum för dina fjärranställda och distribuerade arbetare.

Hur väljer man rätt videolösning?
Videolösningar är inte längre bara ett alternativ för företag i dagens hybrida arbetsvärld.

Från och med 2019 planerade 98 % av medelstora och stora företag att köpa videolösningar. Sedan pandemin har efterfrågan ökat ytterligare. Frågan är hur man väljer rätt hårdvara och kommunikationsplattform.

Nedan lyfter vi fram punkter man bör ha med i beaktning i beslutsfattandet.

1. Ta reda på dina videobehov

Försök besvara dessa frågor för att kunna identifiera organisationens videobehov;
– Vilka är organisationens krav på videotjänster både hårdvara och mjukvara?
– Hur många kommunikationsplattformar nyttjar vi? Sitter vi ofta i möten i olika kommunikationsplattformar?
– Behöver vi hårdvara som är agnostisk som möjliggör möten olika plattformar eller endast en plattform?
– Behöver vi hårdvara som kan supporteras?

2. Överväg dina distributionsalternativ

Fundera på om ni vill köpa eller hyra hårdvaran. Vill du till exempel ha en fristående VCaaS-tjänst (Videokonferenser som en tjänst), eller ett videoerbjudande inbyggt i en CCaaS- eller UCaaS-miljö?

I vissa fall kanske du vill leta efter specialistlösningar för dina videokrav, vilket kan innebära att du arbetar med innovatörer som erbjuder CPaaS- och API-integrationer.

3. Prioritera användarvänlighet

När du väl vet vilken typ av videokonferensteknik du behöver och hur denna ska implementeras, är nästa steg att tänka på användarvänligheten. Det ska vara enkelt, effektivt och snabbt att delta i möten, helst med ett enkelt knapptryck.

4. Hantering/support

Organisationens IT-team bör kunna fjärrstyra både mjukvara och hårdvara för att kunna rulla ut uppdateringar via en onlineportal.
Ställ er även frågan om ni önskar ha support från leverantören som kan ge vägledning och hjälp med att tillhandahålla nya verktyg.

5. Integritet och säkerhet

Säkerhet, integritet och efterlevnad är viktiga överväganden i implementeringen av all ny teknik, oavsett om det är ett headset för din fjärrarbetare eller videoteknik för ett konferensrum. Kika närmare på hur din videolösning kan skydda dig och ditt företag. Kan videostreamingen behöva krypteras för att säkerställa att människor inte kan komma åt din information utan tillstånd?

Videoverktyg kan också komma med extra säkerhets- och sekretessfunktioner inbyggda i hårdvaran.

Ställ er frågan: vart och hur ni vill att data lagras? Vad har organisationen för krav på detta?

6. Prata med oss och fråga gärna!

Eftersom efterfrågan på videokonferensteknik fortsätter att öka är det viktigt att hitta rätt leverantör. Var inte rädd för att ställa frågor och utforska dina alternativ på djupet innan du dyker in i din nya videostrategi. Vi diskuterar gärna olika alternativ och skräddarsyr en lösning som passar för just er! Kontakta oss här