Publiceringsdatum: 2022-10-31

Höjdpunkterna från WebexOne

Simplify har summerat de bästa från WebexOne!

Under förra vecka arrangerade Webex deras årliga virtuella event WebexOne, där det bjöds på intressanta föredrag med olika teman. De lyfte bland annat fram framgångssagor, kundinsikter, hårdvara men även nya funktioner som kommer komma med det nya operativ systemet Room OS11. Vi har summerat våra key takeways från det virtuella eventet för er här!

Cisco hårdvara för Microsoft Teams användare
En efterlängtad nyhet som smyglanserades redan innan WebexOne är att Cisco kommer bli certifierade Microsoft Teams Rooms Devices Partner. Cisco och Microsoft Teams användare kommer med denna lösning kunna ha sina Microsoft Teams möten på ett naturligt och sömlöst sätt från Cisco enheter.

Förutom den nuvarande RoomOS-användarupplevelsen möjliggör Cisco en Microsoft Teams Rooms (MTR) upplevelse på Ciscos enheter. De första enheterna väntas bli certifierade i början av 2023. I första lanseringen är det sex mötesenheter och tre enheter för kringutrustning som kommer att stödja denna nya lösning; Cisco Board Pro, Cisco Room Bar, Cisco Room Kit Pro, Cisco Room Navigator, Cisco Desk Pro, Cisco Desk Camera 4K, Headset 320 och Headset 720.

Kunder som har befintliga Cisco system kommer ha möjlighet att registrera om dessa i Microsoft Teams för att dra nytta av förändringarna.

Nedan har vi listat hur denna lösning kommer kunna påverka ert arbetsflöde som Cisco och MTR användare:

  • Cisco certifierade enheter kommer kunna hanteras i Teams Admin Center, men även i WebEx Control Hub för att enklare kunna felsöka i realtid, analysera och optimera arbetsytor och användar- och enhetshantering. Här har man även möjlighet till arbetsanalys som temperatur, luftfuktighet och beläggningsmetriker med möjligheten att ställa in kapacitetsgränser och realtidsanmälningar när dessa gränser överskrids.

  • Maskininlärningen och AI som ingår i Ciscos enheter kommer kunna nyttjas i dina Teams möten.

  • De olika alternativen på ljudinställningar som till exempel brusborttagning som för bort bakgrundsbrus och optimera för min röst som fokuserar på den aktiva talaren kommer också att kunna nyttjas.

  • Ciscos intelligenta kameror som upptäcker ansikten och optimerar åsikter kommer kunna aktiveras i dina Teams möten.

  • Möjlighet till fler flexibla trådlösa delningsalternativ.

Cisco Room Kit EQ
Cisco Room Kit EQ är en AI-driven videoenhet för samarbete som inkluderar en quad kamera, en kraftfull codec EQ samt tillhörande kringutrustning för rummet för att möjliggöra verklighetstrogna videoupplevelser i alla kommunikationsplattformar.

Enheten är optimerad för den inbyggda upplevelsen av RoomOS och Microsoft Teams Rooms. Den kan integreras med upp till tre externa skärmar samtidigt som den tillhandahåller oöverträffad kamera- och ljudintelligens för att skapa mer inkluderande videomöten och oöverträffliga upplevelser från stora konferensrum, styrelserum och utbildningsrum.

Quad kameran integrerar ett huvud, vidvinkelobjektiv och tre teleobjektiv, som kombinerar en UHD-bildsensor, kraftfull zoom och avancerad fokus.
Den nya Cisco Codec EQ innehar en datormotor med ett AI-aktiverat chips vilket ger en kraftfull hastighet och hög prestanda för ditt videosystem.

Ramar för Quadcam enheter
Ramar (frames) är en ny kamerainställning, När du väljer detta kameraläge kommer enheten att ta bort onödigt tomt utrymme mellan deltagarna och ge en sammansatt bild av deltagarna.
Inställningen att vara tillgänglig för alla Quadcam-enheter, t.ex. Room Kit Plus, Room Kit Pro, Codec Plus och Codec Pro.

Brusbortagning för externa möten
I Webex applikationen på dator och mobil kommer man nu kunna aktivera brusborttagning för inkommande samtal. Brusborttagningen för din egen uppkoppling är oftast aktiverad per default, men med denna funktion kan du även brusreducera det inkommande samtalet.

Dela kameravyn som innehåll i ditt Webex möte
Dela din upplevelse med mobilkameravisning. Denna funktion kommer inom kort finnas tillgänglig för iOS- och Android-användare i Webex möten. Mötesdeltagare kommer att kunna se delat mobilkamerainnehåll i helskärmsläge där de andra mötesdeltagarna kommer att se detta på sina datorer, videoenheter och telefoner. Presentatören kan zooma in eller ut när man delar mobilkamera vyn, deltagarna kommer att se den uppdaterade vyn. Presentatören kan dela antingen främre eller bakre kamera.

Tillvägagångssätt:
Starta motet från din telefon och tryck på de tre prickarna “…” . Tryck sedan på “Dela innehåll eller kamera”. Välj sedan ”kamera”.

Bättre upplevelse för Zoom användare i OS11
Zoom användare kommer till följd av Room OS11 lanseringen få en bättre upplevelse. Det kommer nu gå att starta Zoom mötena från Zoom-makrot på touchdisplayens huvudmeny för att enkelt gå med i ad hoc Zoom-möten.
Zoom-mötesgränssnittet har även blivit uppgraderat med Zoom-tema, vilket gör att DTMF-kommandon, som tidigare krävde memorering, lätt kan upptäckas genom exponering som vanliga GUI-möteskontroller.

Funktionen är inbyggd i Room OS11. Administratörer kan aktivera den i Control Hub, vilket tar bort behovet av att distribuera och underhålla Zoom-specifika makron på enskilda enheter.

Apple Airplay för OS11 enheter
Apple AirPlay möjliggör trådlös delning i dina möten. Dela din skärm, spela upp musik eller visa en video från iOS-, iPadOS- och MacOS-enheter.
Funktionen kommer att stödjas på alla enheter i Webex Desk, Room eller Board Series som har RoomOS 11.

Missade ni WebexOne och vill se detta on demand kan ni göra det genom att klicka HÄR.

Är ni intresserade av att bolla idéer eller fråga oss om nya lösningar och funktioner? Boka i så fall in ett möte med oss så berättar vi mer!