4 tips för bättre ljud i dina videomöten

Det är många faktorer som påverkar ljudkvaliteten i dina digitala möten. Dels hur du väljer att koppla upp dig; via dator, mobil eller videosystem, kommunikationsplattform, vart du befinner dig när du ansluter till mötet med mera…
I det här blogginlägget lyfter vi fram ”bra att tänka på” tips för att optimera ljudkvaliteten i dina möten.

1. ”Less is more”

Ljudvågor färdas runt föremål men trots detta förloras höga frekvenser på vägen. När du pratar i ett videosamtal bör du därför se till att det inte finns några föremål mellan dig och högtalaren eller mikrofonen.

2. Tänk på bakgrundsljudet

Var uppmärksam på potentiella bruskällor och håll dem borta från mikrofonen. Även om bruset inte verkar särskilt högt, kan det ha en negativ inverkan på ljudkvaliteten om det är nära din mikrofon. En högkvalitativ videokonferensplattform som Webex erbjuder robust borttagning av bakgrundsljud, men det är ändå bra att försöka undvika extra brus så mycket som möjligt. Kom ihåg att brusreduceringsalgoritmer bara tar bort det ljud som mikrofonen tar upp och kan inte tysta bruskällan i rummet.

3. Tänk på avståndet mellan dig och mikrofon

Webex AGC (automatic gain control) känner av din mikrofonnivå och för bort mycket av bakgrundsljudet, men om du är för långt bort från mikrofonen finns det en punkt där ljudkvaliteten blir lidande. När du är långt från mikrofonen upplevs din röst tystare i förhållande till bruset som når mikrofonen.
För att få bästa möjliga ljudkvalitet i dina videomöten är det bra om du håller dig inom det avstånd som systemet är designat för. Om konferensrummet är utrustat med bordsmikrofoner, försök att sitta max 1,5 meter bort.

4. Investera i ett bra headset med integrerad mikrofon

I situationer där du arbetar på språng eller i en bullrig miljö gör ett bra headset med ett integrerat mikrofonsystem susen. Ett headset levererar ljud direkt till dina öron och fångar upp din röst nära din mun. Detta minimerar effekten av rumsakustiken och bryter ner den akustiska återkopplingsslingan mellan högtalaren och mikrofonen.

Ta med dig dessa tips inför ditt nästa videomöte för att leverera bra ljud till din motpart. I lägen där bakgrundsljud ligger utanför din kontroll ser Webex funktioner till att du fortfarande levererar bra ljud med dess avancerade brusborttagning och smarta mikrofonsystem som fokuserar på din röst.

Vill du komma i kontakt med oss eller boka ett videomöte?

Välj tjänsteområde och fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.