Videokonferenssystem

Videokonferens och videomöten har blivit en stor del av vardagen på nästan alla arbetsplatser – och söker du ett videokonferenssystem har du kommit rätt!

Vi på Simplify älskar video och har videokonferensutrustning som passar alla typer av företag och kontor. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt videokonferensutrustning för just er!

Vad menas med videokonferenssystem?

Det finns många typer av videokonferenssystem, men den gemensamma nämnaren är att de har till uppgift att göra upplevelsen av ett digitalt möte eller ett hybridmöte så bra som möjligt. En bra utrustning för videokonferens innehåller alltid någon form av kamera, till exempel en fast kamera som är integrerad i en skärm eller en extern kamera som ansluts separat. Många inkluderar även en eller flera externa mikrofoner och högtalare i sitt videokonferenssystem.

Vad kännetecknar ett bra videokonferenssystem?

I dag har alla genom sin mobiltelefon eller laptop någon form av lösning för videosamtal – men med rätt teknik blir upplevelsen av videomötet avsevärt bättre. Ett bra videokonferenssystem har förstås riktigt bra bild, men kan till också exempel panorera kameran i ett konferensrum och zooma in på den som talar. Dessutom kan bra videokonferensutrustning filtrera bort störande bakgrundsljud och bidra till ett kristallklart ljud. Väljer du ett större system kan du också få möjligheten att använda en stor skärm som en interaktiv whiteboard, där du med ett klick kan dela material och släppa loss kreativiteten.

Vilket är det bästa videokonferenssystemet?

Det går inte att säga vilket videokonferenssystem som är bäst, helt enkelt för att olika videokonferensutrustningar passar olika företag och organisationer. Det stora, multinationella bolaget med tusentals anställda har behov för en helt annan typ av videokonferenssystem än det lilla bolaget som bara har ett kontor och ett fåtal användare. Vi på Simplify säljer utrustning och mjukvara från världens ledande tillverkare och har nära samarbeten med till exempel Cisco, Lifesize och Zoom. Vi hjälper dig gärna att hitta ett videokonferenssystem som är optimalt för just din verksamhet.

Vad kostar ett bra videokonferenssystem?

Ett bra videokonferenssystem behöver inte alls kosta mycket pengar – men det kan också innebära en stor investering som tas över flera år. Simplify är en flexibel partner som erbjuder videokonferenssystem i alla storlekar, och vi hjälper gärna till med att ordna extern finansiering, så att du som kund får en trygg och förutsägbar månadskostnad.

Vad ska jag tänka på när jag väljer videokonferenssystem?

Precis som vid många andra typer av investeringar finns det en fråga som är viktigare än alla andra när du ska välja videokonferenssystem: Hur ser behoven ut? Hur många medarbetare är ni, hur många har behov av att kunna jobba på distans och hur ser era befintliga lokaler ut i dag? Hur ofta vill ni ha digitala möten och vad är viktigast att kunna göra under dessa? Ta hjälp av någon av våra videoexperter så hjälper vi er att hitta rätt videokonferenssystem och skapar en lösning som gör att ni kan njuta av effektiva och högkvalitativa videomöten i många år framöver.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkopplar vi till dig. Är du redan befintlig kund så kan du besöka vår supportsida.

Vilket tjänsteområde är du intresserad av?

Jag samtycker till att min information behandlas och sparas av Simplify Sverige AB.