Digitalt Möte

Vill ni som företag lyckas med det digitala mötet? Vi på Simplify är experter på videomöten och den perfekta partnern för möjligheter inom hybridmöten.

Digitalt möte – hur lyckas man?

Videomöten, digitala möten och hybridmöten blir en allt viktigare del av vår vardag. Vill du lyckas med ett digitalt möte är Simplify en perfekt partner.

Digitalt möte – vad är det?

Ett digitalt möte är precis vad det låter som – ett möte där deltagarna träffas digitalt och ses över video i stället för att ses fysiskt. Digitalt möte är något vi på Simplify alltid har använt oss av, men för den breda massan fick videomötet sitt stora genombrott under pandemin. Ett digitalt möte kan hållas via någon av de stora videoplattformarna, så som Cisco Webex, Microsoft Teams och Zoom.

Vilka är fördelarna med ett digitalt möte?

Det finns många fördelar med att ha ett digitalt möte. Dels är det tidseffektivt – vi är ofta mer effektiva under digitala möten och behöver i regel mindre ”ställtid” mellan våra videomöten. Varje möte som är ett digitalt möte i stället för ett fysiskt möte innebär också en stor vinst för miljön. Tjänsteresor har länge varit en riktig koldioxidbov, men genom att ha möten digitalt minskar snabbt resandet.

Så lyckas du med ett digitalt möte

Det finns några enkla knep för dig som vill lyckas med ett digitalt möte, eller bara ta det till nästa nivå. Den första regeln, som förvånansvärt många ofta ignorerar, är att slå på den egna kameran. Varför ha ett digitalt möte eller videomöte om ni ändå inte ser varandra? Se till att alla deltagare slår på sina kameror, och var gärna bara en person framför varje kamera så att alla deltar på samma villkor. Ett digitalt möte blir också mycket bättre om alla deltagare faktiskt har bra kameror. En gammal, inbyggd webbkamera i din laptop kan till exempel innebära dåligt ljus eller dålig färgåtergivning, medan en extern kamera eller särskilt anpassad videokonferensutrustning alltid garanterar bra bild och ljud – och därmed ger ett bättre digitalt möte.

Tips för bättre ljud i videomöte

Ett klassiskt störningsmoment i ett digitalt möte är dåligt ljud. Visst kan det vara jobbigt att se sina kollegor eller affärspartners dåligt – men kan vi inte ens höra dem förlorar mötet helt sitt syfte. Här är ett bra tips att uppmuntra alla deltagare att använda hörlurar, och att se till att allas mikrofoner är tystade när de inte pratar. Använder du videokonferensutrustning från Webex under ditt videomöte kan du också njuta av brusreducerande och röstförstärkande funktioner, som gör att du hörs tydligare och bättre.

Vad är skillnaden på digitalt möte och videomöte?

När man pratar om ett digitalt möte pratar man i regel om ett videomöte, som till exempel genomförs via Microsoft Teams, Cisco Webex eller Zoom. Ett videomöte eller digitalt möte ska dock inte förväxlas mer ett hybridmöte – ett hybridmöte innebär nämligen att en eller flera personer befinner sig på distans, medan resten av deltagarna är på plats rent fysiskt. Digitala möten kommer med all sannolikhet vara en del av vår vardag för en lång tid framöver, men redan nu ser vi att hybridmöten gjort ett enormt genomslag. Det är därför rimligt att anta att i stort sett alla möten framöver kommer ha minst en mötesdeltagare på distans.

Vilken programvara är bäst för digitalt möte?

De allra flesta som genomför digitala möten gör det via någon av plattformarna Cisco Webex, Microsoft Teams eller Zoom. Vi på Simpliy har ett mycket nära samarbete med Cisco och Cisco Webex och har bland annat utsetts till Collaboration partner of the year två år i tad. Således är vi förstås starka förespråkare för Cisco Webex och alla dess fördelar, men generellt hänger valet av videoplattform eller mötesplattform på vilka behov du och din organisation har. Prata med någon av våra videoexperter så hjälper de dig att hitta vilken pgrogramvara som är bäst för digitalt möte för just er!

Vilken hårdvara eller videokonferensutrustning är bäst för ett digitalt möte?

Precis som det finns många mjukvarualternativ för digitalt möte, finns det många hårdvarualternativ. På Simplify har vi ett nära samarbete med Cisco, och vi är själva flitiga användare av Ciscos hårdvara för digitala möten. Ciscos videkonferensutrustning kännetecknas i regel av sin fantastiska ljud- och bildkvalitet, men också för sin användarvänlighet. Det finns dessutom goda möjligheter att kombinera Ciscos hårdvara med Microsoft Teams, vilket är något som många organisationer efterfrågar.

Varför är Simplify så bra på videomöten?

Videomöten, digitala möten och det hybrida arbetssättet är något vi på Simplify verkligen brinner för. Hos oss är ett möte nästan alltid ett digitalt möte, och vi har jobbat med videomöten långt innan någon ens började kalla det videomöte. Ett digitalt möte eller ett videomöte är helt enkelt 100 procent naturligt för oss och något vi har i vårt DNA. Tack vare våra väl utvecklade samarbeten med Cisco, Cisco Webex, Microsoft Teams och Zoom har vi också mycket bra möjligheter att ta fram företagsanpassade lösningar för videokonferens.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkopplar vi till dig. Är du redan befintlig kund så kan du besöka vår supportsida.

Vilket tjänsteområde är du intresserad av?

Jag samtycker till att min information behandlas och sparas av Simplify Sverige AB.