Publiceringsdatum: 2022-05-13

Senaste nyheterna i Cisco Webex för Mars och April 2022

Det har hänt en hel del i Webex värld på sistone och det är dags för en ny summering.

Det har hänt en hel del i Webex värld på sistone. Vårt senaste blogginlägg med nyheter lanserades i februari. Det är dags för en ny summering över vad som hänt i mars, april och den första halvan av maj.

Slido har utökat sina funktioner

Visuella och funktionella förbättringar har tillämpats under mars/april. Som presentatör kan du kontrollera flödet av inkommande svar från öppen text på ett smidigare sätt. Slidodeltagarna kan nu även välja om de vill vara anonyma eller öppna med sina namn, så att alla kan se vem som skrivit textsvaren.

Värdar kan nu även hämta aktivitetsrapporten för Slido efter webbseminariet i Slidos rapport. Slidos sidebar kommer finnas per default i dina Webex möten from slutet av maj månad.

Omdirigera deltagare till en URL-adress efter ett möte eller webbseminarium

Mötesvärden kan ange en URL-adress som mötesdeltagarna kan vidarebefordras till efter att mötet eller webbseminariet har avslutats. Det kan vara är ett sätt att dirigera deltagarna till en undersökning, bjuda in till nästa möte eller webbseminarium, en tacksida eller information om evenemangssponsorer.

Webbseminarier har nu stöd för privata möten (Break out rooms)
När värden schemalägger ett webbseminarium kan de i förväg tilldela diskussionsdeltagare till olika privata möten. Värdar kan skapa upp till 100 privata möten. Varje privat möte har utrymme för upp till 1 000 deltagare.

Ny namnetikettsstil för möten och enheter
Cisco Webex har gjort små förändringar på namnetiketterna som syns i deltagarnas bilder under Webex möten. Etiketterna har en lite annan design och är mindre än tidigare. Syftet med ändringen har varit att de inte ska täcka för mycket av bilden när deltagarna syns i små rutor.

Denna uppdatering gäller lokala registrerade videoenheter, äldre molnvideoenheter som videoenheter av SX-, MX- och DX-serien samt mötesinspelning och -strömning.

Nya funktioner för virtuella bakgrunder
Man kan nu ha rörliga virtuella bakgrunder, GIF- och MP4-animeringar i Webexmöten.

Högre upplösning för innehållsdelning
Webex Meetings-appen för Mac och Windows har nu stöd för upp till full HD (1080p) i jämförelse med förr då det var 720p.

Optimera dina möten, webbseminarier och händelser för alla röster
I dina Webexmöten och Webexwebinarier kan du filtrera bort allt bakgrundsljud och lägga fokus på mötesdeltagarnas röster med funktionen ”optimera för alla röster”. Ljudet från användare som befinner sig längre från mikrofonen amplifieras så att de låter mycket närmare. Detta görs för att skapa en bättre och mer engagerande upplevelse under dina möten.
Klicka på Ljudalternativ , klicka på nedåtpilen under Webex smarta ljud och välj Optimera för alla röster.

När du har valt ett alternativ för Webex smart ljud sparas det som standardalternativ för framtida möten.

Apple Airplay integreras på Webex enheter

I mars lanserades nyheten om att Apple Airplay kommer att integreras i Webex enheter; Room Kit-serien, Desk-serien och Board-serien. Tack vare denna integration kommer man kunna dela innehåll trådlöst från Iphone, Ipad och Mac. Detta kommer vara tillgängligt i juni 2022. Se video här

Cisco lanserar Webex Room Bar
Webex Room Bar tillhör Room Kit serien.  Webex Room Bar är en allt-i-ett lösning med inbyggd kamera, högtalare och mikrofon. Den erbjuder exceptionell video- och ljudkvalitet. Webex Room bar har stöd för dubbla skärmar, utökad rumstäckning och videointeroperabilitet för olika mötesplattformar. Webex Room Bar kommer dessutom i två olika färger; Carbon och First light.

Nyfiken på att veta mer om Webex Room Bar? Kontakta oss för en demo!