Publiceringsdatum: 2023-12-20

Simplify News - December 2023

Nu är det jul igen… och med det ett uppdaterat Simplify NEWS!

I detta nummer av vårt nyhetsbrev tar vi en runda om de senaste innovationerna och uppdateringarna från Cisco. Dessutom, för att säkerställa att ni får ut mesta möjliga av era nuvarande investeringar, kommer vi att dela praktiska tips och tricks för att optimera era befintliga samverkansplattformar.

Går du i tankar kring hur ni kan förbättra ljudupplevelsen i era mötesytor?
Visste du att samtliga av Ciscos system kan kompletteras och integreras med externa mikrofoner både från Cisco och från tredje part? När skall man använda en bordsmikrofon eller är det läge för en takmikrofon?
Cisco har tagit fram en ”best-practice” för hur du uppnår optimalt ljus och akustik i era mötesrum.
Vill du ta del av guiden?  - Regga ett ärende via Simplify Servicedesk så ser vi till att du får ta del av den!
 
Vårt förra Simplify News handlade till stor del om Cisco Cinematic Meetings.
Cinematic Meetings är den övergripande termen för flera nylanserade kamerafunktioner där man genom AI kan uppnå mer inkluderande mötesupplevelser för både mötesdeltagare i rummet såväl som för de på distans. Meeting zones ger dig möjligheten att anpassa en mötesyta utefter önskad storlek och kameravy. Meeting zones kan du enkelt aktivera via Cisco Room Navigator.  Tveka inte att höra av dig till Simplify Servicedesk om du vill ha hjälp med att på bästa sätt tillämpa denna funktion!

Cisco Meeting Zones - version 2


SIMPLIFY NEWS!
Ciscos lanseringar under hösten och samarbetet med NVIDIA förstärker vår syn på att Cisco med deras innovationer och strävan efter det verkliga "distance zero" och demokratiska möten, är en investering värd att satsa på över tid. Vi är fortsatt övertygade om att Framtidens arbetsplats kommer ställa ännu högre krav på mötesupplevelser och ”smartness” och att det är avgörande att ha en plattform som stärker kulturen, ökar effektiviteten och skapar en arbetsplats där samarbetet blir gränslöst – på riktigt. 
 
Med NVIDIA komponenter i hårdvaran kommer produkterna kunna leva längre innan det går end of life då det på ett bättre sätt möjliggör uppdateringar och nya bättre nya funktioner även över tid – det ger dig en längre livslängd på din tagna investering.
 
Under höstens Webex One presenterade Cisco även nya funktioner i WEBEX AI-assistent. Nu kan du med hjälp av AI komma ikapp med ett möte som du är sen till i realtid, sammanfatta en timslång mötesinspelning till bara en minut, eller till och med identifiera och lösa ett kundsupportproblem innan det skickas in. Webex AI-assistent är redan integrerad som en naturlig del och täcker hela Webex-produktlinjen.
 
PRODUKTNYHETER - Cisco Room Bar Pro & Cisco Room Kit EQX
Jag hoppas att du inte missade sommarens inlägg där vi fick vara några av de första som fick klämma och känna på nya Cisco Room Bar Pro. Room Bar Pro passar det medelstora konferensrummet och fyller produktutrymmet mellan Cisco´s mindre Room Bar och Cisco Room Kit EQ.

Cisco Room Bar Pro

Cisco Room Bar Pro har stöd för tre skärmar, MTR-mode, USBC för BYOD mm. vilket gör att den passar perfekt i de rum som tidigare krävt en större investering och en mer avancerad konfiguration. Här får du allt integrerat i en bar och du kan fortsatt skräddarsy baserat på ditt behov av fler kameror, skärmar osv.  

Nya Room Kit EQX är en integrerad enhet som innehåller kamerasystem och ljudsystem.
Cisco Room Kit EQX är designad för att förbättra upplevelsen i hybridmöten, särskilt i medelstora till stora mötesrum. EQXn använder NVIDIA:s AI-plattform för att driva avancerade funktioner för kamera, ljud och tal. Detta bidrar till att minska känslan av avstånd mellan deltagare som är på plats och de som deltar på distans.  

Produktens design erbjuder flexibla monteringsalternativ, inklusive väggmontering och fristående installation. Enhetens konstruktion förenklar händelse av support & service då delar på ett enklare sätt kan bytas ut och på sikt även återanvändas. Vi tror att detta kommer göra Room Kit EQX till en stark uppföljare och faktiskt till och med ersättare av de tidigare integrerade rumspaketen.  

Vill du boka en demo och få veta hur detta kan fungera för din arbetsplats?
- 👉 Klicka HÄR så hör vi av oss !
 
För dig som är en ”early adopter" kommer både nya Cisco Room Bar Pro och Cisco Room Kit EQX göra dig väl förberedd för Ciscos kommande lansering av ”Cross View”. Cross View väntas lanseras under Q1 och då återkommer vi till det här i vårt nyhetsbrev. 
 
Nästa Simplify News  kommer såklart även det handla om Framtidens Arbetsplats.
Hur ser den aktuella portföljen ut? Hur väljer du efter ditt företags behov?
- Vi guidar dig igenom möjligheterna för varje typ av mötesrum!


Vi kommer även berätta mer om vår satsning på Cisco Spaces och ge exempel på varför vi tycker att du skall göra det också!
Vet du om att ni har inbyggda sensorer i Cisco Room Navigators och att de kan mäta och sända data som översätts till fantastiska användarupplevelser och insikter?
Med hjälp av Cisco Spaces kan vi nu mäta beläggning, Co2 nivåer, få än bättre visibilitet av mötesytor osv. Allt så klart integrerat med Control Hub!